Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-05@03:03:51 GMT

مذاکرات برای حذف دلار از معاملات تجاری ایران

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۱۲۶۲۸

مذاکرات برای حذف دلار از معاملات تجاری ایران

به گفته معاون سیاسی وزیر خارجه گروه 1+4 در نشست وین یکپارچه بر کنار گذاشتن دلار از معاملات ایران و شرکای اقتصادی تاکید کردند.

به گزارش صدای ایران از مهر، معاون سیاسی وزیر امور خارجه نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام را نمایش صریح انزوای آمریکا درعرصه بین الملل ارزیابی کرد و گفت: بیانیه این نشست حاوی نکات قابل توجهی است که موفقیت جمهوری اسلامی ایران در بیان و اعمال خواسته های خود را نشان می دهد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سیدعباس عراقچی اظهار داشت : در این جلسه برخی راهکارهای عملیاتی در حوزه بانکی و نفت مطرح شد که همه وزیران خارجه بر آن تاکید داشتند، از جمله این راهکارها ، کنارگذاشتن دلار از معاملات ایران و شرکای اقتصادی خود است که باید هرچه سریعتر تدقیق و عملیاتی شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره دستاوردها و نتایج نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام که در سطح وزیران خارجه در روز جمعه در وین برگزار شد، گفت: بیانیه پایانی نشست ، بیانیه ای قوی در بیان اراده اعضا به حفظ برجام و در تقابل آشکار با اراده آمریکا به نابودی این توافق بود و نکات قابل توجهی در آن بود که بیانگر موفقیت جمهوری اسلامی در بیان و اعمال خواسته های خود است.

رییس تیم کارشناسی مذاکره کننده ایران و 4+1 ، در تشریح این نکات به اعلام تعهد مجدد وزیران خارجه کشورهای عضو برجام بر اجرای کامل و موثر این توافق از جمله در حوزه رفع تحریم ها، اذعان به این که رفع تحریم ها و برخورداری ایران از منافع اقتصادی حاصله، بخش کلیدی و حیاتی برجام است و استقبال از ادامه همکاری های صلح آمیز هسته ای با ایران اشاره کرد.

عراقچی گفت: از همه مهم تر تاکید وزیران خارجه شرکت کننده در نشست بر «تعهد» خود در موضوعاتی همچون حفظ و ارتقاء روابط گسترده تر اقتصادی با ایران، حفظ و استمرار کانال‌های مؤثر مالی برای تعامل با ایران، تداوم صادرات نفت و میعانات گازی، محصولات نفتی و پتروشیمی و تداوم روابط حمل و نقل زمینی، هوایی، ریلی و دریایی -از جمله کشتیرانی و بیمه- است.

معاون وزیر امور خارجه تعهد وزیران خارجه کشورهای عضو برجام طبق بیانیه بر تقویت پوشش‌های اعتبار صادراتی ؛ حمایت روشن و مؤثر از کنشگران اقتصادی که با ایران تجارت می‌کنند، به‌ویژه شرکت‌های کوچک و متوسط ؛ تشویق سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در ایران و حمایت از کنشگران اقتصادی در سرمایه‌گذاری‌ها و دیگر فعالیت‌های تجاری و مالی را که با ایران انجام می شود یا در رابطه با ایران است از دیگر نکات مهمی دانست که در بیانیه پایانی نشست اخیر وین بر آن تاکید شده است.

وی گفت: گردهم‌آوردن کارشناسان بخش های دولتی و خصوصی، از جمله از طریق ایجاد و تقویت شوراهای تجاری مشترک، حمایت عملی از تجارت و سرمایه‌گذاری در ایران و حمایت از شرکت‌های خود در برابر آثار فراسرزمینی تحریم‌های ایالات متحده از دیگر تعهداتی بود که وزیران خارجه شرکت کننده در کمیسیون اخیر برجام طبق بیانیه بر آن صحه گذاشتند.

عراقچی اظهار داشت: وزیران خارجه کشورهای عضو برجام در این بیانیه اظهار تاسف عمیق خود را نسبت به خروج آمریکا از برجام اعلام کردند و در یک مقابله آشکار با تحریم های یکجانبه آمریکا، تعهد کردند که برای اجرای موثر موضوعات فوق راه حل های عملی طراحی و حتی دیگر کشورها را نیز به اتخاد سیاست ها و ایجاد سازوکارهای مشابه در روابط اقتصادی خود با ایران تشویق کنند.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه افزود: بیانیه وزیران خارجه ایران و 1+4 به لحاظ سیاسی یک بیانیه قوی در بیان اراده اعضا برای حفظ برجام است و آشکارا در مقابل اراده آمریکا برای نابودی برجام و اعمال مجدد تحریم ها بر ایران قرار دارد.

عراقچی در عین حال تاکید کرد: آن چه که برای جمهوری اسلامی اهمیت دارد ترجمه این عزم و اراده به راه حل های عملیاتی است به گونه ای که منافع ایران در عمل و به صورت ملموس، در حوزه های مختلف اقتصادی به ویژه نفتی و بانکی تامین شود. 

وی گفت : البته برخی راهکارهای عملیاتی در حوزه عملیات بانکی و خرید نفت در جلسه وزرا ارائه شد که باید هرچه سریعتر تدقیق و عملیاتی شوند. 

به گفته وی کنارگذاشتن دلار از معاملات ایران و شرکای اقتصادی خود از جمله این راهکارها بود که همه وزرای خارجه شرکت کننده بر آن تاکید داشتند. 

معاون وزیر امور خارجه اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران از نزدیک با طرف های اروپایی، روسی و چینی در تماس و تبادل نظر است و جلسات کارشناسی در سطوح مختلف ادامه دارد. 

بدیهی است که اگر در نهایت انتظارات کشورمان از تلاش های این کشورها تامین نشود، جمهوری اسلامی ایران ابزارهای خود را برای مواجهه با هر شرایطی در اختیار دارد

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: ایران برجام آمریکا دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۱۲۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود

مهرداد بذرپاش با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا میان ایران و امارات گفت: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور لازم و مهم است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارت در سخنرانی خود در اتاق بازرگانی ابوظبی اظهار کرد: ایران و امارات سوابق و پیشینه و روابط اقتصادی و تجاری دیرینه دارند و حجم ۲۷ میلیارد مراودات تجاری نشانه از عمیق بودن این روابط است.

وی افزود: امارات دومین شریک تجاری بعد از چین است؛ اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی نقش ویژه‌ای در این روابط دارند اما آن‌ها باید شجاعت لازم را داشته باشند و البته باید حمایت هم شوند.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: ایران سرزمین و هاب ترانزیت و کریدور بی نظیر شمال - جنوب است و اگر امارات از این فرصت و بنادر لجستیکی ایران استفاده کند و در بنادر جدید سرمایه گذاری کرده و آن‌ها را توسعه دهد قطعا اقتصادش رشد بیشتری کرده و به راحتی به اوراسیا دسترسی پیدا می‌کند.

وی گفت: رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای ایران در سال گذشته نشان می‌دهد عزم جدی برای این حوزه داریم.

بذرپاش اظهار کرد: استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا و تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و سرمایه گذاری مشترک باید توسط دو کشور تصمیم‌ گیری شود.

وی افزود: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک لازم و مهم است؛ در هفته ۳۲۰ پرواز بین ایران و امارات انجام می‌شود، ارتقای خدمات فنی و مهندسی در دو کشور و حتی در کشور ثالث می‌تواند فرصت‌های جدیدی به وجود آورد و امتیازات زیادی در مناقصات برای طرفین دارد.

بذرپاش گفت: تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور می‌تواند آثار و برکات زیادی داشته باشد؛ اخیرا در تهران نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد که برخی مسؤولان اماراتی از آن بازدید کردند.

وی اظهار کرد: تمام تلاش دولت‌ها باید برداشتن موانع از جلوی پای فعالان اقتصادی و افزایش مراودات تجاری باشد و رسیدن میزان تبادلات تجاری و اقتصادی به سالی ۳۰ میلیارد دلار حداقل خواسته تجار و فعالان است.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: دشمنان مشترک ایران و امارات تلاش می‌کنند بین دو کشور اختلاف افکنی کنند، اما مسؤولان دو کشور آن را خنثی کرده‌اند.

وی افزود: برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بخشی از افق روشن توسعه روابط ایران و امارات است.

دیگر خبرها

  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • رایزنی وزیران امور خارجه ایران و بنگلادش در مورد آخرین تحولات غزه
  • تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود