Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران و چین به دنبال راهکاری برای توسعه فعالیت های تجاری تسهیل مبعاملات بانکی را در دستور کار قرر دادند و در این مسیر با حذف دلار از مبادلات تجاری انجام این روند را از این پس با یوآن ادامه می دهند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، اوایل اردیبهشت ماه بود که با انتشار بیانیه جدیدی که از سوی کاخ سفید مبنی بر عدم تمدید معافیتهای نفتی ایران مطرح شد شایعاتی درباره توقف فعالیت بانک کونلون چین با ایران بر سر زبانها افتاد که در پاسخ به این شایعات رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری خارجی اتاق بازرگانی اعلام کرده بود روابط بانکی ایران با بانک کنلون چین متوقف نیست، ولی این روابط محدود به کالاهای بشردوستانه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«فریال مستوفی» با بیان اینکه شنیدن این خبر تعجب آور بود به ایبنا گفته بود: «بانک کونلون از پنجم نوامبر روابط خود با ایران را تنها محدود به کالاهای بشردوستانه مانند دارو، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی کرده است. براساس اطلاعاتی که از مسئولان بانک کنلون چین گرفتم، قرار نیست که این روابط متوقف شود و همچنان برای کالاهای بشردوستانه ادامه دارد

 

رییس مرکز سرمایه گذاری اتاق بازرگانی تهران گفت: «براساس اطلاعاتی که از مسئولان بانک کنلون گرفتم، هیات مدیره این بانک بعد از تصمیم اخیر آمریکا در لغو معافیت خرید نفت از ایران جلسه ای را برگزار خواهد کرد تا درباره آینده همکاری های خود با ایران تصمیم گیری کند. دلیل این موضوع نیز آن است که بعد از لغو معافیت از تحریم های خرید نفت ایران از سوی آمریکا، به طور عملی ایران دیگر پولی در حساب خود نزد بانک کنلون نخواهد داشت تا با استفاده از آن معاملاتش را انجام دهد.»

 

 عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی افزود: «من نظر شخصی خود را به مسئولان بانک کنلون گفتم؛ همچنان باید این امکان وجود داشته باشد که بانک های ایرانی که مشمول تحریم نیستند بتوانند برای بانک کنلون ال سی باز کرده یا حواله پولی بفرستند و ما به ازای آن خرید کالاهای بشردوستانه انجام شود. همچنان باید منتظر موضع رسمی چینی ها در خصوص لغو معافیت از تحریم خرید نفت ایران از سوی آمریکا باشیم. مستوفی همچنین تاکید کرد که دستکم در شرایط فعلی به صفر رساندن صادرات نفت ایران امکان پذیر نیست، ولی در عین حال کاهش صادرات نفت ایران به کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه در روز نیز درآمدهای کشور را به شدت کاهش خواهد داد.»

همچننین بانک مرکزی نیز از ادامه همکاری کونلون بانک چین با بانک‌های غیرتحریمی ایران خبر داده و آورده بود که «پیرو مذاکرات اخیر انجام شده با مدیران کونلون بانک چین، در حال حاضر تغییری در سیاست های بانک کنلون در معاملات کالاهای غیر تحریمی با بانک های غیر تحریمی ایرانی ایجاد نشده و مسئولین بانک مذکور اعلام کردند به همکاری خود با بانک های ایرانی غیر تحریمی برای معاملات و پرداخت های ارزی کالاهای با اعمال ملاحظات تحریم ادامه خواهند داد

 

بنابراین گزارش، بر این اساس دو کشور به دنبال راه حل هایی برای توسعه مبادلات بانکی با یکدیگر و تسهیل معاملات تجاری بودند به طوری که در حاشیه دومین اجلاس جهانی «یک کمربند، یک راه» که ۵ اردیبهشت با حضور غلامعلی حداد عادل، رییس هیأت عالی‌رتبه مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد درباره نحوه فاینانس و اجرای پروژه‌های اقتصادی، همکاری بانکی و ایجاد رویکرد جدید در تعاملات بانکی از طریق ارزهای دیجیتالی مذاکراتی میان ایران و چین صورت گرفت.

 

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره محتوای این اجلاس و این مذاکرات به خانه ملت گفته بود: «در ماه های اخیر نشست های مشترکی میان ایران و چین برای افزایش و ارتقا روابط تجاری و اقتصادی انجام شده که این سفر نیز در راستای مباحث فوق الذکر و موضوعات مربوط به ارتقا سطح همکاری های اقتصادی با مسئولین ارشد چین صورت گرفت.»

 

«محمدرضا پور ابراهیمی داورانی» با بیان اینکه مجموع مذاکرات و دیدارهای صورت گرفته در این سفر به افزایش سطح همکاری های در حوزه نظام بانکی و مباحث مربوط به تامین مالی کمک می کند، اضافه کرده بود: «جمهوری اسلامی ایران به دلیل نقش تاریخی که در راه ابریشم  ایفا کرده است جایگاه ویژه ای در راه ابریشم نوین چین دارد. مهم ترین موضوعی که در دستور کار نشست امسال قرار داشت، بحث تامین مالی و فاینانس پروژه های اقتصادی مرتبط با چین است که طبیعتا ایران به دلیل موقعیت سوق الجیشی مانند دسترسی به آسیای میانه، آب های آزاد و اروپا، موقعیت ممتازی دارد و این فرصت ها، شرایط را برای توسعه همکاری های اقتصادی با چین فراهم کرده است.»

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در اجلاس«یک کمربند - یک جاده» نحوه اجرای پروژه های اقتصادی مرتبط مورد بررسی قرار گرفت، گفته بود: «در این سفر مذاکراتی پیرامون نحوه فاینانس و اجرای پروژه های اقتصادی، همکاری بانکی، ایجاد رویکرد جدید در تعاملات بانکی از طریق ارزهای دیجیتالی و ایجاد پیمان های پولی دو یا چند جانبه و موضوعات مربوط به مراودات تجاری اعم از صادرات و واردات با چین انجام شد.»

 

سرانجام تلاش های 2 کشور نتیجه داد و مبادلات تجاری و بانکی ایران و چین با حذف دلار آغاز شد. «پدرام سلطانی‌»، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بازرگانی ایران روز گذشته (16 خرداد) در پست توئیتری این خبر را داد و اعلام کرد که « بانک کونلون چین اعلام کرده است که تا پایان سال جاری میلادی معاملات بانکی خود را با ایران، تنها با استفاده از یوآن چین و با رعایت کامل تحریم‌های آمریکا در خصوص کالاها، اشخاص، شرکت‌های حمل و نقل و بانک‌ها، ادامه خواهد داد.»

 

این گزارش می افزاید: بر اساس آخرین آمارها بزرگترین مبدا واردات کالایی ایران در فروردین ماه ۹۸ کشور چین با ارزش واردات ۴۳۴ میلیون دلار بود که حدود ۱۹ درصد واردات کالایی ایران در مدت مذکور از این کشور صورت گرفته است.

 

 معاونت بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به واردات کشور در فروردین ماه پرداخته و ۲۵ مبدا عمده واردات کالا به ایران را معرفی کرده است. بر این اساس در فروردین ماه ۹۸ حدود ۹۲ درصد از واردات کالایی ایران از ۲۵ کشور صورت گرفته است.

 

بیشترین واردات کالایی ایران در فروردین ماه ۹۸ پس از چین از کشورهای ترکیه با ۳۴۶ میلیون دلار و امارات با ۳۳۸ میلیون دلار صورت گرفته که به ترتیب حدود ۱۵ درصد و ۱۴ درصد از واردات کالایی ایران را به خود اختصاص داده اند.

 

بنابرگزارش شبستان به نظر می رسد با هموار شدن مسیر مبادلات بانکی دو کشور زمینه رونق بیشتر فعالیت های تجاری فراهم شود و دیگر تحریم های اعمال شده از سوی آمریکا تاثیری بر روند ارتباطات ایران با بزرگترین شریک تجاری اش ایجاد نکند.

 

 یادآور می شود: بانک کونلون چین که سال گذشته مدتی فعالیت های خود با ایران را در اثر توقف فروش نفت ایران به چین متوقف کرده بود پس از گذشت یک ماه از آبان ماه بنا به گفته مسئولان فعالیت های خود با کشورمان را آغاز کرد و قرار شد که پول حاصل از فروش نفت ایران به چین به بانک کانلون منتقل شود تا امکان خرید و فروش کالا برای فعالان اقتصادی ایران فراهم شود./

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز عید فطر عید فطر امام خمینی ره خبرگزاری شبستان راهپیمایی روز قدس استان بوشهر اقامه نماز عید فطر قیام ۱۵ خرداد مقام معظم رهبری ماه رمضان بانک کونلون چین مبادلات بانکی چین ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۷۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود

به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، «رجب طیب اردوغان» اظهارداشت: آنچه از سوی [رژیم]اسرائیل علیه فلسطینی‌ها انجام می‌شود، قابل قبول نیست و اسرائیل تاکنون حدود ۴۰ هزار فلسطینی را کشته است. ما به عنوان مسلمان نمی‌توانیم در مقابل این جنایات سکوت کنیم.

وی اضافه کرد: مرحله قطع روابط تجاری با [رژیم]اسرائیل ضروری بود و انجام شد. حجم تجارت سالانه ما با اسرائیل ۹.۵ میلیارد دلار بود و ما چنین در نظر گرفتیم که این تجارت وجود ندارد و فاز جدیدی را آغاز کردیم.

اردوغان اضافه کرد: در دیدار سال گذشته خود با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل در آمریکا در حاشیه نشست‌های سازمان ملل متحد، مواضع خود و گام‌هایی را که باید برداشته شود به او گفتم، اما نتانیاهو بی‌رحم است و بی‌رحمی او از طریق قتل عام علیه فلسطینی‌ها استفاده شد و ما نمی‌توانستیم بیشتر از این صبور باشیم.

رئیس جمهوری ترکیه خاطرنشان کرد: برخی احزاب سیاسی در ترکیه قبل از انتخابات به ما در رابطه با روابط با اسرائیل حمله می‌کردند و این حملات غیرقابل توجیه بود. ما تا پایان انتخابات صبر کردیم و اکنون تصمیم به قطع کامل روابط تجاری با اسرائیل گرفتیم.

این اظهارات پس از آن بیان شد که وزارت تجارت ترکیه پنج‌شنبه شب در بیانیه‌ای توقف روند صادرات و واردات به مقصد فلسطین اشغالی یا از مبدأ آن را تایید کرد.

بلومبرگ پیشتر در گزارشی نوشته بود: آنکارا از روز پنجشنبه، تمامی واردات از اسرائیل و صادرات به آن را متوقف کرد.

رئیس جمهوری ترکیه، پیشتر از در دستور کار بودن قطع کلیه روابط تجاری با رژیم اشغالگر خبر داده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری
  • تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود/ نتانیاهو بی‌رحم است
  • اردوغان: تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود
  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود